VČASIH PA ME PREPROSTO NI.... TAKRAT ME JE PRAVZAPRAV NAJVEČ.


 

'VČASIH PA ME PREPROSTO NI …  TAKRAT ME JE PRAVZAPRAV NAJVEČ.'

                                                                                              (M. Bačovnik Komprej)

Koreografija:     Nina Mavec Krenker

 

 

                              

Plešejo: Tina Benko, Lucija Boruta, Polona Boruta, Barbara Bungič, Nina Grobelnik, Rosana Horvat, Vita Ivanek, Neža Jamnikar, Esmeralda Jukan, Katarina Kovačevič, Alja Kramar, Zoja Krenker, Maja Marič, Dragica Mavec, Nina Mavec Krenker, Tjaša Medved, Neža Mevc, Maja Padjen, Tanja Pavič, Nastja Podvratnik, Katja Ranzinger Čater, Špela Režek, Tjaša Rošer, Mateja Rožič, Lana Semečnik, Nataša Smirnov, Sara Stropnik, Maja Škorič, Mihaela Štiglic, Anja Štravs, Tanja Tajnik, Daša Tevž, Neja Tevž, Tanja Verboten

Glasba: Stane Špegel, Nicolas Jaar

Oblikovanje luči: Davorin Štorgelj

Fotografija: Ksenija Mikor

Oblikovanje programskega lista: Sebastijan Kurmanšek – OPA Celica     

 

Plesna predstava »Včasih pa me preprosto ni… Takrat me je pravzaprav največ.« je posvečena praznovanju 20 letnice Plesnega studia N Velenje.

več fotografij si lahko pogledate na www.facebook.com/plesnistudio.nvelenje

 

Zasnovana je kot izziv nekdanjim plesalcem, ki so v vseh letih delovanja Plesnega studia N prispevali svoj del k zgodovini le-tega. V predstavi se ukvarjamo s tem, kaj imamo ljudje skupnega. Vsaka od plesalk je v predstavo vpletla svoje plesno znanje, ki ga je pridobila v Plesnem studiu N ali pa ga celo nadgradil z nadaljnjim šolanjem. Kar nekaj plesalk je namreč svojo plesno pot nadaljevalo tudi profesionalno in je ples danes njihov poklic.

Predstava je preplet plesa odraslih ljudi, katerih poti so tekle skupaj, se razšle in se spet prepletle v tej predstavi. Tako, kot se poti prepletajo v vsakdanjem življenju, se poti različnih energij prepletajo, razhajajo, sekajo, tudi v predstavi.

Predstava je dokaz, da gib in oder nista rezervirana samo za profesionalce in da je ples večen, brezmejen…

 »Naslov predstave »Včasih pa me preprosto ni … Takrat me je pravzaprav največ.«, sem si izposodila pri Milojki Komprej, literarni ustvarjalki, ki živi in ustvarja v Šaleški dolini. Njene zgodbe, pesmi, zbrane v knjigi Ljubezen gre z mano, že nekaj časa čakajo, da jih prevedem v ples. Blizu so mi, prav tako kot njihova avtorica.

Ravno s tem verzom pa se z lahkoto poistovetim, saj do potankosti opisuje moje plesno ustvarjanje. Ko moje koreografije zaživijo na odru, me ni, pa vendar sem. Vedno. V plesu.«

Nina Mavec Krenker

V predstavi, ki je bila 11. januarja 2014,  Domu kulture Velenje,  je sodelovalo 33 plesalk, ki so v preteklih 20. letih aktivno plesale v Plesnem studiu N Velenje.

 Več fotografij si lahko ogledate na www.facebook.com/plesnistudio.nvelenje/media_set

 

 

20.01.2014

Arhiv novic